Kahramanmaraş Gezilecek Yerler
Kahramanmaraş, mücadeleci insanıyla taşıyla toprağıyla tarih kokan bir şehir... Dondurmasıyla ünlü olan bu şehirde daha onlarca çeşit farklı yemekle de karşılaşacak ve çok seveceksiniz! Yaylaları, parkları, medeniyetine özgün müzeleriyle çok yönlü bir şehir olan Kahramanmaraş'a dilediğiniz her mevsim her ay gidebilir ve oldukça keyif alacağınızı şimdiden söyleyebiliriz.
Başkonuş Yaylası
Orman evleriyle ünlü şehrin gürültüsünden uzak bu yer kafanızı dinlemek için birebir. Salebinizi alıp karın yağışını izleyebileceğiniz, sonbaharda dökülen yaprakların üstüne basabileceğiniz bu yerde dört mevsim birbirinden güzel deneyimler elde edebilirsiniz. Meşe, ardıç, sedir gibi ağaçların bulunduğu yaylada daha birçok güzel bitkiyle karşılaşacaksınız. Özellikle sevimli geyikleriyle bilinen bu yerin kuşları da cıvıltılarıyla kendilerini belli ediyor. Şömineli ve güzel bungalovlarda konaklayabileceğiniz bu yeri mutlaka görmelisiniz.
Kahramanmaraş Kalesi
Şehrin merkezinde yer alan yapı zamanla birçok medeniyet tarafından tamir edilerek bugünlere gelmiştir. Dikdörtgen planlı kale surlarının içi günümüzde park olarak düzenlenmiştir. Kahramanmaraş’a gelip lezzetli kahvaltısını yaptıktan sonra rotanızı ilk olarak buraya kurmalı ve şehrin yukarıdan görünümünü izlemelisiniz.
Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi
Müzede, Antik Fil Sergi Salonu, Direkli Mağarası Kazı ve Canlandırma Salonu, Domuztepe Höyük Canlandırma ve Kazı Sergi Salonu, Hitit ve Geç Hitit Eserleri Sergi Salonu, Mozaik Sergi Salonu, Taş eserler Sergi Salonu, Kronolojik Arkeolojik Eser Sergi Salonu olmak üzere 7 adet sergi bulunmaktadır. Kültür turizmi açısından önemli bir yere sahip bu müzede Kahramanmaraş’ta yer alan tarihi zenginlikleri görürken aynı zamanda bunlar hakkında bilgi sahibi de olabilirsiniz.
Yeşilgöz Obruğu
Hakkında birçok efsanesi olan Maraş’ın gözde doğal harikalarından bir tanesi, Yeşilgöz Obruğu. İçerisindeki balıkları, bazen yeşile bazen maviye çalan rengiyle Maraşlıların huzur dolu yeri burası. Mesire alanı olarak da kullanılan bu yerde doğa aktiviteleri de yapabilirsiniz. Özellikle bahar aylarında piknik yaparak keyifli dakikalar geçirebileceğiniz bu yeri görmeden Maraş’tan ayrılmayın.
Abdülhamid Han Camii
Adını aldığı üzere camii II. Abdülhamid Han için yapılmıştır. Büyüklüğü sebebiyle ülkemizde dördüncü sırada yer alan bu camii ihtişamlı dört minaresiyle ilgi çekmektedir. Klasik Osmanlı mimarisini taşıyan camii neredeyse şehrin dört bir yanından görülmektedir. Her cuma günü II. Abdülhamit Han adına hutbe okutulan bu camii halkın en çok tercih ettiği ibadet yerlerinden biri.
Tarihi Ceyhan Köprüsü
Günümüzde orijinal özelliğini koruyan yapılardan biri olan köprü “Taş Köprü” olarak da anılmaktadır. 158 metre uzunluğundaki köprü Maraş’ta yer alan tarihi yapılardan biri olması yönüyle önemlidir. Ceyhan Nehri üzerine kurulmuş olan eski taş köprünün tarihi yaklaşık 500 yıla dayanmaktadır.
Döngel Mağaraları
Birbirine bağlı üç adet mağaradan oluşan yer Paleolitik dönemde Maraş topraklarındaki ilk yerleşim yeridir. Mağaranın eteklerinde yer alan ağaçların arasında piknik alanları bulunmaktadır. Mağaraların yanında akan şelale mesire alanını güzelleştiriyor. İstediğinizde kampta yapabileceğiniz bu alanda hem tarihi yerleri inceleyebilir hem de serin şelalenin ve yeşilliklerin tadını çıkarabilirsiniz.
Yedikuyular Kayak Merkezi
Temel eğitim, kızak, kar motoru gibi birçok pistten oluşan kayak merkezi Maraş’ın en çok ziyaretçi çeken noktalarından biri. Kış aylarında bembeyaz karların tadını çıkarabileceğiniz bu alanda birçok kış sporunu yapma imkanı bulacaksınız. Burada yer alan bembeyaz manzarayı izleyeceğiniz teleferik sistemi de bulunmaktadır. Tatilinizi Yedikuyular çevresinde yer alan bungalov evlerde kalarak daha da otantik bir hale getirebilirsiniz.
Minyatür Kahramanmaraş Kurtuluş
Milli Mücadele döneminde Maraşlılar tarafından verilen çabanın bir anısı olarak yapılmıştır. Müzede o dönemde yaşanılan olayların maket canlandırmalarıyla şanlı mücadelenin izlerini taşıyor. Adını da kendi gibi kahraman milletinin mücadelesinden alan Maraş’ın tarihini öğrenebileceğiniz bu yerde Kurtuluş Mücadelesinin zorluklarını bir nebzede olsa minyatür haliyle göreceksiniz.
Dondurma Müzesi
Maraş deyince hemen hemen hepimizin aklına dondurması geliyor. Bu lezzetli dondurmanın tüm yapım süreci hakkında bilgilenebileceğiniz bölümlere sahip müze dondurmacı maketleriyle dolu. Özellikle Çocukların ilgisini çekebilecek bu müze Maraş’ın ünlü yapılarından biri olan Ulu Camii’nin yanında. Müzeyi gezdikten sonra Ulu Camii’ye uğramayı unutmayın.
Eshab-ı Kehf Külliyesi
Yedi arkadaş ve bir köpekten oluşan grubun uykuya dalmasıyla ilgili hikaye Eshab-ı Kehf’i anlatmaktadır. Külliye, bu grubu anmak amacıyla yine bu grubun adıyla anılan tepedeki mağaranın yanına kurulmuştur. Birçok medeniyetin gelip geçtiği Maraş’taki külliyede her dinden ve uygarlıklardan insanın ibadet yeri olmuştur. 2015 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne de geçici olarak adını yazdıran bu yapı günümüzde de birçok ziyaretçinin odak noktasıdır.